Zásady ochrany osobních údajů | Krasnatvar.cz

Zásady ochrany osobních údajů


Čtěte, jak nakládáme s vašimi údaji podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

Kdo údaje sbírá

Vaše osobní údaje sbírá:

  • Mikel s.r.o.
  • IČO: 26941741
  • Sídlo: Záhumení V čp. 329, Zlín-Louky, 76302
  • Kontaktní e-mail: krasnatvar@krasnatvar.cz

Jaké údaje sbíráme

Sbíráme následující osobní údaje:

  • Odběr novinek: e-mailovou adresu.
  • Kontaktní formulář: jméno a e-mailovou adresu.
  • Poptávka: jméno, e-mail, případně telefoní číslo.
  • Objednávka: jméno, e-mail, telefon, fakturační případně doručovací adresu.
  • Uživatelský účet: jméno, e-mail, telefon, kontaktní adresa, případné další fakturační a doručovací adresy, které zadáte.

Důvod a účel sběru údajů
  • Odběr novinek: na základě vašeho souhlasu, abychom vám mohli zasílat informace o aktuálních akcích a slevách.
  • Kontaktní formulář: na základě budoucího plnění smlouvy, abychom mohli zodpovědět váš dotaz k poptávce služeb.
  • Poptávka: na základě vašeho zájmu/dotazu o naše služby, abychom  mohli reagovat a správně vyřídit vaši poptávku.
  • Objednávka: na základě plnění smlouvy a zákonné povinnosti, abychom mohli správně vyřídit vaši objednávku a mohli řádně vystavit a archivovat daňové doklady.
  • Uživatelský účet: na základě vašeho souhlasu a zájmu o vytvoření uživatelského účtu, abychom vám zjednodušili nakupování v našem internetovém obchodě a zpřístupnili další možnosti,
    funkce a historii vaší činnosti na našich stránkách.


Jak dlouho údaje uchováváme

  • Odběr novinek: po dobu 50 let, nebo než se z odběru novinek odhlásíte.
  • Kontaktní formulář: po dobu 1 roku.
  • Poptávka:  po dobu 1 roku.
  • Objednávka: po dobu stanovenou zákonem.
  • Uživatelský účet: po dobu 99 let, nebo než požádáte o smazání účtu. 

Kdo osobní údaje zpracovává

Zpracovatelem těchto údajů je:

  • Mikel s.r.o. (IČO 26941741, se sídlem Záhumení V čp. 329, Zlín-Louky, 76302), který provozuje tento web.
  • Michal Krbeček (IČO 88546977, se sídlem Lipenská 118, Velký Újezd, 78355), který vyvíjí a spravuje eshopový systém tohoto webu.


Předání údajů třetím stranám

Vaše osobní údaje předáváme třetím subjektům v těchto případech:

Doručení zboží: V rámci vašeho výběru dopravy při uskutečnění objednávky můžete zvolit doručení s využitím externího dopravce (DPD, Geis, UPS). V takovémto případě musíme vaše osobní údaje dopravci předat, aby byl schopen doručit vaši objednávku. Tyto údaje dopravci předáme podle toho, jak je vyplníte v objednávce. Takto předané údaje zahrnují především vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, tel. číslo a e-mail, na které vás může dopravce kontaktovat, a pokud nebylo zboží uhrazeno předem, tak částku, kterou je třeba při převzetí zboží uhradit. Dopravce je ve vztahu k osobním údajům, které mu předáme, oprávněn zpracovávat je pouze pro účely doručení zboží a poté osobní údaje bezodkladně smazat.

Soubory cookie: Při procházení webových stránek se zaznamenává vaše IP adresa, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Stránka dále používá soubory cookie k zabezpečení správné funkčnosti a plnohodnotného prožitku při nakupování. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek je vnímán jako oprávněný zájem správce. 

Pomocí nastavení vašeho prohlížeče můžete zabránit ukládání všech cookies. Dovolujeme si vás ale upozornit, že v tomto případě nemusíte být schopni plně používat všechny funkce této a dalších webových stránek.

Google Analytics 

Mikel s.r.o. používá aplikaci Google Analytics (webovou analytickou službu společnosti Google Inc. („Google“) pro vyhodnocení používání této webové stránky. O aktivitě uživatelů na webových stránkách jsou pro společnost Mikel vypracovány souhrnné zprávy, aby bylo možné internetové služby nastavit podle vašich potřeb. Google Analytics využívá tzv. "cookies" (viz výše), textové soubory, které jsou uloženy na vašem počítači a umožňují analýzu užívání této webové stránky. Informace vygenerované v souborech cookie o užívání této webové stránky jsou obvykle přeneseny na server společnosti Google v USA a zde uloženy. Google Analytics je na těchto stránkách používán v režimu anonymizace IP. To znamená, že veškerá přenášená data jsou anonymní (nejedná se tedy o osobní údaje) a nelze je jakkoliv spojit s vaší konkrétní osobou nebo zařízením, kterým na stránky přistupujete.

Uživatelský účet (registrace zákazníka)

Jako zákazník máte možnost se na našich stránkách registrovat a vytvořit si tak svůj uživatelský účet. Vytvoření tohoto účtu není nijak vázáno na možnost objednat zboží a je tedy zcela dobrovolné. Vytvořením zákaznického účtu souhlasíte s tím, že budeme uchovávat vaše osobní informace, které zadáte při registraci a nebo poté v administraci svého zákaznického účtu. Jedná se především o vaše kontaktní údaje (jméno, e-mail, telefon, adresa) a případné další fakturační/doručovací adresy, které sami dodatečně zadáte. Veškeré informace můžete ve svém účtu sami editovat/mazat. V rámci vašeho účtu máte rovněž přístup ke všem vašim historickým objednávkám, poptávkám a dotazům na zákaznickou podporou uskutečněných jako přihlášený uživatel. Vytvořením zákaznického účtu souhlasíte s touto integrací a se změnou doby uložení osobních údajů obsažených v objednávce/poptávce/dotazu na dobu totožnou s platností vašeho zákaznického účtu. Platnost uživatelského účtu je stanovena nad 99 let od jeho vytvoření nebo do vaší žádosti o jeho smazání.
 

Začlenění do programu ověřeno zákazníky

Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte a vyjádříte svůj souhlas pomocí zaškrtávacího pole. Zpracování osobních údajů pro účely zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme na základě vašeho souhlasu a našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme externího zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky můžete kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě vaší námitky vám Heuréka nebude dotazníky dále zasílat, a to ani při udělení souhlasu v dalších objednávkách.


Na co máte právo

  • Dotázat se, jaké údaje zpracováváme, za jakým účelem, v jakém rozsahu, jak dlouho a kdo k nim má přístup.
  • Můžete požádat o opravu, nebo výmaz těchto údajů.
  • Můžete požádat o ukončení zasílání newsletterů. 

Můžete požádat o smazání uživatelského účtu a všech informací v něm uložených.


Kam se můžete obrátit

Pokud si myslíte, že vaše údaje zpracováváme v rozporu s příslušnými právními předpisy, kontaktujte nás.

Pokud nebudete s řešením vaší stížnosti spokojeni, můžete podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

Tyto Zásady ochrany osobních údajů jsou platné a účinné od 25.5.2018.